Beskärning av buskar

En hel del människor tror att beskärning av buskar och häckar är enkelt. Men att beskära en buske är allt annat än lätt. Att beskära en buske kräver mycket expertis då det inte bara handlar om att klippa, utan även om att förbättra dennes livskvalité och skick.

Att försöka tvinga den till ett kvadratiskt format, ett misstag som många gör, kan förvärra plantans naturliga hälsa, men är det många anser är ”rätt beskärning”. Men detta är bara ett sätt att beskära, eftersom dessa processer kräver mycket underhållsarbeten.

Beskärning görs för att återställa den ursprungliga formen av busken, så den blir mer levande och friskare. För detta arbete krävs en del kunskap om växter, som vi i vårt team besitter efter år av erfarenhet och studier. Målet är inte bara att ha en snygg buske eller häck, utan en växt som kommer att frodas och växa på ett kontrollerat sätt.


Fint beskärd buske utav Greenwelle

Bland annat gör vi:

Objekts klippning som är beskärning av busken eller häcken i geometriska eller figur-liknande former. Selektiv beskärning som är processen att välja ut enskilda grenar som ska beskäras, snarare än att klippa icke-selektivt (Objekt klippning). Den teknik vi oftast rekommenderar är selektiv beskärning. Den är lätt att utföra och kan minska hur ofta busken måste beskäras i framtiden. Växter som beskärs selektivt kräver mindre underhåll, vilket kan resultera i kostnadsbesparingar.

Förnyelse beskärning innebär att ta bort de äldsta grenarna av en buske genom att beskära dem nära marken, vilket innebär att endast de yngre, mer kraftfulla grenarna lämnas kvar. Anställer du oss kan du vara säker på att dina buskar/ häckar är i professionella händer och de kommer att beskäras på ett sätt som får dem att blomstra och de kommer att göra din trädgård och din mark vackrare i åratal framöver.Galleri Om Oss Kontakt